31 Mayıs 2014 Cumartesi

Surviving Christmas (2004)


Sex, Death and Bowling (2015) - Seks, Ölüm ve Bowling

On bir yaşındaki kahramanımız Eli McAllister bir arayış içindedir. Aynı zamanda yerel bir bowling turnuvası olan Fiesta Kupası'nı kazanmak için yola çıkıyor. Ona katılan ünlü moda tasarımcısı amcası Sean McAllister (Adrian Grenier.) Sean yıllardır ailesiyle, özellikle de babasıyla vakit geçirmemiştir. Ama şimdi ağabeyi Eli'ın babasıyla vakit geçirmek için eve gelmiştir. Hasta ağabeyinin yedeği olarak turnuvaya atılan Sean, eski yaraların açılmasıyla babasıyla çatışmaya girer. Ancak geçmişi yeniden yaşamak yerine, çok şey kaybedecek olan Eli için ellerinden gelenin en iyisini yapmak üzere bir araya gelirler. Komik, tatlı ve duygulu SEX, DEATH AND BOWLING, bizi hayatın sırrının sahip olduklarımızı sevmek olduğunu öğreneceğimiz bir yolculuğa çıkarıyor.

30 Mayıs 2014 Cuma

Somewhere (2010)


#Horror (2015) - #Korku

#KORKU, genç oyunculardan oluşan topluluğumuzun canlandırdığı Sam, Georgie, Sofia, Francesca, Cat ve Eva adlı altı genç kızın hayatlarını konu alan bir film. Onların dünyası para, başarı, eğlence ve çöküşten ibarettir. Bu, siber zorbalığın KORKUNÇLUĞU hakkında bir film. Bu film, sosyal medya platformlarının sağladığı tanıtım ve ilgiye giderek daha fazla bağımlı hale gelen, ancak zorbalığı önleyen bir dünyada büyürken kızların üstlendikleri baskının yanı sıra ebeveynlerin çocuklarının internet kullanımını kontrol etme konusunda oynamaları gereken rollere ve zorbalığın toplumda böylesine korkunç bir rol oynadığına dair ayrılmaz bir içgörüdür. Bu genç kızlar, sanki çağdaş bir sanat müzesinde yaşıyorlarmış gibi, milyonlarca dolarlık sanat eserleriyle dolu camdan bir malikanenin içinde bu hikayeyi anlatıyorlar.

29 Mayıs 2014 Perşembe

Snatch. (2000)

Black Dog, Red Dog (2015) - Kara Köpek, Kızıl Köpek

Black Dog Red Dog, şair Stephen Dobyns'in çocukluğundan genç bir gazeteci olduğu döneme ve ardından şiire geçişine kadar kadınlarla ve ölümlülükle olan ilişkilerini ele aldığı uzun metrajlı bir projedir.

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Six Degrees of Separation (1993)


American Ultra (2015)

Küçük bir kasabada yaşayan keş Mike Howell (Jesse Eisenberg) zamanının çoğunu kafayı çekerek ve bir süper kahraman maymun hakkında çizgi roman yazarak geçirmektedir. Mike'ın bilmediği şey ise CIA tarafından ölümcül bir ölüm makinesi olarak eğitildiğidir. Teşkilat onu işine son vermek için hedef aldığında, eski işleyicisi onun gizli yeteneklerini harekete geçirerek yumuşak huylu tembeli ölümcül bir silaha dönüştürür. Şimdi, tamamen şaşırmış olan Mike, yeni keşfettiği yeteneklerini kullanarak kendisini ve kız arkadaşını, CIA tarafından peşine takılan başarısız denekler tarafından harcanmaktan kurtarmak zorundadır.

27 Mayıs 2014 Salı

Reindeer Games (2000)

Manglehorn (2014) - Hayallerimdeki Kadın

A.J. Manglehorn, günlerini kedisine bakarak, işinde huzur bularak ve uzun zamandır kayıp olan aşkına ağıt yakarak geçiren münzevi bir Teksaslı anahtarcıdır. Eksantrik Manglehorn'a ilgi duyan iyi kalpli banka memuru Dawn, onu kabuğundan çıkarabilir.

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Last Night (2010)


Anesthesia (2015) - Anestezi

Felsefe profesörü Walter Zarrow bir soygun sırasında yaralanır. Kaçmak için zilleri gelişigüzel çalar ve şehirde bir ilişkisi olan orta yaşlı, iki çocuk babası Sam'i uyandırır. Sam, Zarrow'un yalvarışlarına isteksizce cevap verir ve Zarrow onun kollarında bilincini kaybeder. Bu adamların, soyguncu ve Joe adında bir bağımlıyla birlikte neden bir araya geldiklerini araştırarak New York'u keşfediyoruz. Zarrow, Sam, Joe ve Zarrow'un saldırganının yaşadıkları, alkolizmle mücadele eden bir ev hanımının, bekâretini kaybetmek için çırpınan bir gencin, bağımlılıkla savaşan zeki ama başarısız bir yazarın, ölümcül hastalık ihtimaliyle yüzleşen iki ebeveynin ve yaşadığını hissetmek için kendini yaralayan parlak bir yüksek lisans öğrencisinin bağlantılı hayatlarını da kapsayacak şekilde hızla yayılır.

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Largo Winch (2008)


Ned Rifle (2014)

NED RIFLE, Hal Hartley'nin HENRY FOOL (1997, TIFF) ile başlayan ve FAY GRIM (2007) ile devam eden trajikomik destanının üçüncü ve son bölümü. Queens'li Grim ailesinin, kendini dahi ilan eden Henry Fool'un gelişiyle hayatlarının nasıl altüst olduğunu anlatan bir destan olan üçleme, aynı zamanda Amerika'nın 20 yıl boyunca fikirler, sanat, siyaset ve dinle boğuşmasının da bir örneği. Bu hızlı tempolu ve geniş kapsamlı finalde, Henry ve Fay'in oğlu Ned, annesinin hayatını mahvettiği için babasını bulup öldürmek üzere yola çıkar. Ancak Henry'yle olan bağı Grim ailesinin hayatına girmesinden bile öncesine dayanan belalı, seksi ve komik Susan, Ned'in amaçlarını boşa çıkarır.

23 Mayıs 2014 Cuma

L'affaire Farewell (2009)


The Architect (2016) - Mimar

Bir çift hayallerindeki evi inşa etmek için yola çıktıklarında, yüksek fikirleri sadece egosuyla eşleşen vizyon sahibi modernist bir mimardan hizmet alırlar. Kadın, kişiliği pratik kocasınınkiyle tam bir tezat oluşturan bu tavizsiz yaratıcı sanatçıya kendini kaptırır. O kadar kapılmıştır ki, mimarın hayalindeki evi inşa ettiğini fark etmez bile.

22 Mayıs 2014 Perşembe

Kill the Irishman (2011)


Grace of Monaco (2014) - Monako Prensesi Grace

1961. Prenses Grace, eski Grace Kelly, Monako Prensi Rainier ile beş yıldır evli ve iki küçük çocukları var. Philadelphia'daki bir tuğla fabrikasının zengin milyoner sahibinin kızı olan Oscar ödüllü ünlü Hollywood aktrisinden, küçük, ayrıcalıklı ve birbirine sıkı sıkıya bağlı bir prensliğin Avrupalı prensesine geçişi zor bir süreç oldu; onu açık sözlü Amerikan doğasıyla karşılamaktansa. Kızıl Haç kadın komitesinin başkanı olarak resmi hayır işlerinde bile, diğer komite üyeleri büyük ölçüde onun liderleri olarak onun hakkında homurdanıyorlar. Rainier'i sevmesine rağmen, evlilikleri duygusal açıdan büyük ölçüde uzaktır, çünkü kendisi hükümdar rolüne odaklanmıştır; bu, Charles de Gaulle'ün önderliğinde Monako ile Fransa arasında devam eden gerilim nedeniyle özellikle zor bir dönemdir. , Monaco'yu tekrar Fransız kontrolü altına aldı. Şu anda Monaco'da yaşayan Amerikalı Katolik rahip Peder Francis Tucker ve Hollywood reklamcısı olarak çalışan Rupert Allan'ı da aralarına geri getiren dahil olmak üzere, hayatının labirentinde ona rehberlik eden güvenilir danışmanlardan oluşan küçük bir çevresi var. Bu maiyetin üyelerinin resmi olmayan rollerine rağmen Grace, Monako Prensesi olmanın ne anlama geldiği konusunda hiçbir zaman resmi bir rehberliğe sahip olmadı. Oyunculuğa devam etmesi için Hollywood camiası tarafından her zaman davet edildi; genel mutsuzluğu içinde bunu her zamankinden daha güçlü yapma düşüncesi, kariyerinin sonlarında birlikte çalıştığı Sir Alfred Hitchcock'un kendisine sunduğu somut, yüksek profilli bir rol ile her zaman olduğundan daha güçlü oldu. Oyunculuğa geri dönüşü Monagasque'lar ve muhtemelen Rainier tarafından kraliyet görevlerine sırtını dönerken görülecekti. Grace'in bu koşullar altında yapmaya karar vereceği şey, kendi mutluluğunu, yine de tahtı devralacak olan iki çocuğunun refahını, özellikle Fransa'nın bir hamlesi ışığında Rainier'i yeterince sevip sevmediğini ve kendisini Prenses olarak görüp görmediğini dikkate alır. ve Rainier ile olan ilişkisi ışığında monarşi, prenslik ve tebaası için neler yapabileceği.

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Insidious: Chapter 3 (2015) - Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3

Genç Quinn Brenner, ölmüş annesiyle bağlantı kurmaya çalıştıktan sonra medyum Elise Rainier'den kendisine yardım etmesini ister, ancak çocukluğunda yaşadığı olumsuz olaylar nedeniyle bunu reddeder. Quinn evinde paranormal olaylar olduğunu fark etmeye başlar. Bir iblisin şiddetli saldırısından sonra babası geri döner ve Elise Rainier'e, bir bedene ihtiyacı olan bu öfkeli iblisin saldırılarını durdurmak umuduyla diğer tarafla iletişim kurmak için yeteneklerini kullanması için yalvarır.

A Tale of Love and Darkness (2014) - Aşk ve Karanlığın Hikayesi

Amos Oz'un uluslararası çok satan kitabından uyarlanan AŞK VE KARANLIK MASALI, Filistin'deki İngiliz Mandası'nın sona erdiği ve İsrail Devleti'nin ilk yıllarının arka planında geçen gençlik hikayesidir. Film, genç adamın annesiyle olan ilişkisini ve yazarlığa başlamasını ayrıntılarıyla anlatırken, anlattığımız hikâyeler yaşadığımız hikâyelere dönüştüğünde neler olduğunu inceliyor.

20 Mayıs 2014 Salı

Insidious: Chapter 2 (2013)


Jane Got a Gun (2015) - Jane'in İntikamı

Jane'in Silahı Var, aşırı şiddet yanlısı Bishop Boys haydut çetesinin işkencelerine maruz kaldıktan sonra kocası Bill "Ham" Hammond ile yeni bir hayat kuran Jane Hammond'a odaklanıyor. Ham, Boys ve onların acımasız beyni Colin ile düello yaptıktan sonra kurşunlarla delik deşik olmuş bir şekilde eve döndüğünde kendini bir kez daha çetenin hedefinde bulur. İntikam peşindeki çete Ham'in izini sürerken, Jane'in ailesini kesin bir yıkıma karşı korumak için eski nişanlısı Dan Frost'tan yardım istemekten başka çaresi yoktur. Eski anıların peşini bırakmadığı Jane'in geçmişi, hayatta kalmak için verdiği yürek hoplatan bir savaşta şimdiki zamanla buluşur.

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Insidious (2010)


To the Wonder (2012)

 

Marina ve Neil, Paris'te birbirlerine aşık olduktan sonra sorunların baş gösterdiği Oklahoma'ya gelirler. Kiliselerinin İspanyol doğumlu papazı inancıyla mücadele ederken Neil, çocukluğundan bir kadınla tanışır.

18 Mayıs 2014 Pazar

Hævnen (2010)


Knight of Cups (2015) - Kupa Şövalyesi

Rick, Los Angeles, Kaliforniya'da yaşayan bir senaryo yazarıdır. Kariyerinde başarılı olsa da hayatı boştur. Bir erkek kardeşinin ölümü ve diğerinin içinde bulunduğu vahim koşullar yüzünden, varlığını tanımlayan Hollywood aşırılığında geçici bir teselli bulur. Kadınlar, katlanmak zorunda olduğu günlük acıya karşı dikkatini dağıtır ve karşısına çıkan her karşılaşma onu dünyadaki yerini bulmaya daha da yaklaştırır. Film, her biri ana karakterin hayatındaki biriyle olan ilişkisine dayanan sekiz bölüme (son bölüm Freedom hariç, her biri bir tarot kartının adını taşıyor) ve bir önsöze ayrılıyor.

17 Mayıs 2014 Cumartesi

Her Gönülde Bir Arslan Yatar (1976)


Suffragette (2015) - Diren!

Giderek acımasızlaşan devletle tehlikeli bir kedi-fare oyununu sürdürmek için yeraltına çekilmek zorunda kalan erken dönem feminist hareketin piyadelerinin hikayesini anlatan bir drama. Bu kadınlar öncelikle kibar eğitimli sınıflardan değil, barışçıl protestoların hiçbir işe yaramadığını gören çalışan kadınlardı. Radikalleşen ve değişime giden tek yol olarak şiddete yönelen bu kadınlar, eşitlik için verdikleri mücadelede her şeylerini -işlerini, evlerini, çocuklarını ve hayatlarını- kaybetmeye hazırdılar. Maud da böyle bir piyadeydi. Onun haysiyet için verdiği mücadelenin öyküsü, herhangi bir gerilim filmi kadar sürükleyici ve içgüdüsel, aynı zamanda yürek parçalayıcı ve ilham verici.

16 Mayıs 2014 Cuma

He Got Game (1998)


Into the Woods (2014) - Sihirli Orman

Into the Woods, sevilen Grimm Kardeşler peri masallarına müzikal formatında modern bir yorum getiriyor ve klasik Külkedisi, Kırmızı Başlıklı Kız, Jack ve Fasulye Sırığı ve Rapunzel masallarını, Rapunzel masalındaki çiftin, yani bir fırıncı ile karısının ve onları lanetleyen cadıyla bağlantılı bir aile kurma arzularının birbirine bağlanmasıyla takip ediyor.

15 Mayıs 2014 Perşembe

Fotoğraftaki Kadın (1996)


The Giver (2014) - Seçilmiş

Jonas adında bir genç, sevgi ya da acı nedir bilmeyen, eşitlenmiş, renksiz ama hoş bir toplumda yaşamaktadır. O ve en yakın arkadaşları Asher ve Fiona reşit olduklarında, toplumsal rollerini alırlar ve Jonas'a nadir bulunan Alıcı (Anılar) pozisyonu verilir. Bu nedenle, akıl hocalığı yapan yaşlı bir Alıcı (daha sonra Verici olarak anılacaktır) ile tanışır. Geçmiş dünyanın neşe, acı ve sevgi dolu anılarına bakarlar. Jonas bu anıları aldıkça, onları başkalarıyla paylaşmamaya yönelik temel kuralı çiğner ve böylece dikkatli Baş Yaşlı ile başı derde girer. Jonas, Gabriel adında bir çocuğun yaşamına son verileceğini öğrendiğinde, çocuğu kurtarma çabaları onu toplumuyla karşı karşıya getirir. Herkesin renkleri görmeyi, acıyı hissetmeyi ve sevgi gösterip almayı yeniden öğrenmesi gerektiğine karar veren Jonas, bir numaralı halk düşmanı haline gelir.

13 Mayıs 2014 Salı

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)


The Hundred-Foot Journey (2014) - Aşk Tarifi

Yetenekli aşçı Hassan Kadam'ın (Manish Dayal) ailesi, hem mutfak zevkleri hem de derin kayıplarla dolu bir hayata sahiptir. Hindistan'daki siyasi şiddet olaylarından kaçarak Avrupa'ya sürüklenen Kadamlar, aile restoranlarını ve annelerini kaybettikten sonra Fransa'ya varırlar. Oraya vardıklarında, tesadüfi bir araba kazası ve Saint-Antonin-Noble-Val köyündeki genç bir kadın olan Marguerite'in (Charlotte Le Bon) nezaketi, Papa Kadam'a (Om Puri) orada bir Hint restoranı açması için ilham verir. Ne yazık ki bu durum Kadam'ları, Marguerite'in de aşçı yardımcısı olarak çalıştığı, caddenin karşısındaki züppe Madam Mallory'nin ünlü haute cuisine işletmesiyle doğrudan rekabete sokar. Ortaya çıkan rekabet, sonunda çok ileri gidene kadar kişisel yoğunlukta tırmanır. Buna karşılık, Hassan, Marguerite ve Madam Mallory (Dame Helen Mirren) tarafından başlatılan, hem profesyonel hem de kişisel bir köprü kurma, her iki tarafı da sonsuza dek değiştirecek bir anlayışı teşvik eder.

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Big Momma's House 2 (2006)


Still Alice (2015) - Unutma Beni

Alice Howland, mutlu bir evliliği ve üç yetişkin çocuğu olan ünlü bir dilbilim profesörüdür. Tuhaf bir şekilde kelimeleri ve daha fazlasını unutmaya başladığında her şey değişmeye başlar. Doktoru ona Erken Başlangıçlı Alzheimer Hastalığı teşhisi koyduğunda, Alice ve ailesinin hayatları, bu ölümcül dejeneratif nörolojik rahatsızlık yavaş yavaş ilerleyerek hepsinin korktuğu kaçınılmaz bir sona doğru ilerlerken, üzücü bir meydan okumayla karşı karşıya kalır. Yol boyunca Alice sadece içsel çürümeyle savaşmak için değil, aynı zamanda kalan zamanını en iyi şekilde değerlendirerek sadece yaşamayı değerli kılacak sevgi ve huzuru bulmak için de mücadele eder.

11 Mayıs 2014 Pazar

Big Momma's House (2000)


The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)


Genç Katniss Everdeen, isyanın sembolü Alaycı Kuş olmayı kabul ettikten sonra Peeta'yı normal haline döndürmeye, Capitol'e ulaşmaya ve önüne çıkan savaşlarla başa çıkmaya çalışır... ama hepsi asıl amacı içindir: Başkan Snow'a suikast düzenlemek ve Panem Mıntıkalarına barışı geri getirmek. Ekibi gittikçe küçülmeye başlarken, Capitol'e ulaşabilecek mi? Snow'dan intikam alacak mı yoksa hedefi değişecek mi? "Yıldızları Aşan Sevgilisi" Peeta'yla mı yoksa uzun zamandır arkadaşı olan Gale'le mi birlikte olacak? Ölümler, bombalar, ok ve yaylar, bir aşk üçgeni, umut... Neler olacak?