30 Haziran 2014 Pazartesi

Life as We Know It (2010) - Başımıza Gelenler!

Holly ve Eric, evli arkadaşları Peter ve Allison tarafından görücü usulü bir randevuya ayarlanır, ancak randevu iyi gitmez. Peter ve Allison bir kazada öldükten sonra, Holly ve Eric ölen arkadaşlarının bebek kızı Sophie'nin vasisi olarak seçildiklerini öğrenirler, böylece onların evine taşınırlar ve arkadaşlarının isteklerini yerine getirmek için ellerinden geleni yaparlar. Ancak bir çocuk yetiştirmek tarzlarını bozar ve yine de tam olarak anlaşamazlar.

Jurassic Park (1993)

Bilimsel teknolojideki büyük ilerlemeler, bir iş adamının yaşayan dinozorlarla dolu bir ada yaratmasını sağladı. John Hammond, iki torunuyla birlikte dört kişiyi Jurassic Park'ta kendisine katılmaları için davet etti. Ancak her şey plana uygun gidecek midir? Bir park çalışanı dinozor embriyolarını çalmaya teşebbüs eder, kritik güvenlik sistemleri kapatılır ve artık adada serbestçe dolaşan dinozorlarla hayatta kalma yarışı başlar.

29 Haziran 2014 Pazar

Kapıcılar Kralı (1976) - King of Doormen

Daha iyi bir hayat yaşama umuduyla "büyük şehir" İstanbul'a gelen bir kapıcı ve ailesi. Binada yaşayan farklı karakterlerle birlikte hikaye, kapıcı ve onun işten kaytarmak ama bir yandan da fazladan para kazanmak için bulduğu hileli yollar etrafında gelişiyor

Ant-Man (2015) - Karınca Adam

Ölçek olarak küçülme ama güç olarak artma gibi şaşırtıcı bir yeteneğe sahip olan dolandırıcı Scott Lang, içindeki kahramanı kucaklamalı ve akıl hocası Dr. Hank Pym'in muhteşem Karınca Adam kostümünün ardındaki sırrı yeni nesil yüksek tehditlerden korumasına yardım etmelidir. Görünüşte aşılmaz engellere karşı, Pym ve Lang dünyayı kurtaracak bir soygun planlamalı ve gerçekleştirmelidir.

28 Haziran 2014 Cumartesi

I Love You Phillip Morris (2009) - Seni Seviyorum Phillip Morris


Debbie ile mutlu bir evliliği olan Steven Russell, yerel polis teşkilatının bir üyesidir ve geçirdiği bir trafik kazası hayatını dramatik bir şekilde yeniden değerlendirmesine neden olur. Steven eşcinselliğini açıklar ve hayatı dolu dolu yaşamaya karar verir - bu yasaları çiğnemek anlamına gelse bile. Steven'ın yeni, abartılı yaşam tarzı dolandırıcılık ve sahtekârlık içerir ve sonunda, hassas, yumuşak dilli Phillip Morris ile tanıştığı Teksas Eyalet Hapishanesi'nde kalır. Phillip'i hapisten kurtarmaya ve birlikte mükemmel bir hayat kurmaya olan bağlılığı Steven'ı birbiri ardına imkânsız dolandırıcılıklar yapmaya ve çoğu zaman da başarılı olmaya iter.

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) - Yıldız Savaşları: Bölüm VII - Güç Uyanıyor

Darth Vader ve İmparatorluğun yenilgisinden 30 yıl sonra, Jakku gezegeninden bir çöpçü olan Rey, uzun süredir kayıp olan Luke Skywalker'ın yerini bilen bir BB-8 droidi bulur. Rey, serseri bir stormtrooper ve iki kaçakçıyla birlikte Direniş ile İlk Düzen'in ürkütücü lejyonları arasındaki savaşın ortasına atılır.

27 Haziran 2014 Cuma

Hide and Seek (2005) - Saklambaç

Annesinin küvette intihar etmesinin ardından Emily Callaway, travmatik geçmişini unutması için şehir dışında yeni bir çevrede yaşamaya başlar. Babası psikolog David, kızının yeni bir arkadaşı olduğunu öğrenir: esrarengiz, hiç görülmemiş, hayali (ya da değil?) Charlie. Ölümcül bir saklambaç oyunu başlar. Charlie kimdir? Ve David'i rüyalarında rahatsız eden nedir?

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) - Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı

Klon Savaşları'nın başlangıcından bu yana neredeyse üç yıl geçti. Cumhuriyet, Jedi'ların yardımıyla Kont Dooku ve Ayrılıkçılara karşı savaşır. Yeni bir tehdit yükselirken, Jedi Konseyi Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker'ı yakalanan Şansölye'ye yardım etmeleri için gönderir. Anakin, Jedi Ustalığına terfi etmeye hazır olduğunu hissetmektedir. Obi-Wan, Ayrılıkçı General Grievous'un peşindedir. Anakin, Padmé'nin başına gelecek acı ve ıstırapla ilgili gelecek vizyonları gördüğünde, tavsiye almak için Usta Yoda'yı görür. Darth Sidious 66. Emri uyguladığında, Jedi'ların inşa ettiği her şeyin çoğunu yok eder. Darth Vader'ın doğuşunu deneyimleyin. İki kardeş arasında nefrete yol açan ihaneti hissedin. Ve umudun gücüne tanık olun.

26 Haziran 2014 Perşembe

Hereafter (2010) - Öteki Dünya

Ölümlülüğün farklı şekillerde peşini bırakmadığı üç kişiye odaklanan bir drama. George Lonegan (Matt Damon) öbür dünyayla özel bir bağı olan mavi yakalı bir Amerikalı. Dünyanın diğer ucunda, Fransız gazeteci Marie Lelay (Cécile de France) gerçekliğini sarsan ölüme yakın bir deneyim yaşar ve Londralı öğrenci Marcus (tek yumurta ikizleri Frankie McLaren ve George McLaren) kendisine en yakın kişiyi kaybettiğinde umutsuzca cevaplara ihtiyaç duyar. Her biri, tüm yaşamların ortak noktası olan ama asla paylaşamayacakları tek şeyi anlamaya çalışırken, hayatları kesişecek ve ahirette var olabileceğine ya da olması gerektiğine inandıkları şeyle değişecektir.

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) - Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonlar'ın Saldırısı

Naboo'nun işgalinden on yıl sonra Galaktik Cumhuriyet, Ayrılıkçı bir hareketle ve eski kraliçeyle karşı karşıyadır ve şimdi Senatör Padmé Amidala, Jedi'ların Cumhuriyet'i korumasına yardımcı olacak bir ordu yaratma projesine oy vermek için Coruscant'a gider. Varışta, onu öldürme girişiminden kaçar ve Obi-Wan Kenobi ile Padawanı Anakin Skywalker, onu korumakla görevlendirilir. Şekil değiştiren Zam Wessell'i kovalarlar ama onu kimin kiraladığını açıklamadan önce zehirli bir okla öldürülür. Jedi Konseyi, Obi-Wan Kenobi'yi, Naboo'da Amidala'yı ve Anakin'i onu korumak için kimin öldürmeye çalıştığını keşfetmesi için görevlendirir. Obi-Wan, okun Kamino gezegeninden geldiğini keşfeder ve uzak gezegene doğru yola çıkar. Yıllardır Cumhuriyet için üretilmekte olan bir klon ordusu bulur ve klonların matrisinin ödül avcısı Jango Fett olduğunu görür. Bu arada Anakin ve Amidala birbirlerine aşık olurlar ve Amidala, annesiyle ilgili kabus gibi vizyonlar görür. Annesini görmek için ana gezegeni Tatooine'e giderler ve annenin Tusken Baskıncıları tarafından kaçırıldığını keşfeder. Anakin, annesinin ölmekte olduğunu fark eder ve kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere tüm Tusken kabilesini öldürür. Obi-Wan, Jango Fett'i Geonosis gezegenine kadar takip eder ve burada Ayrılıkçı hareketin arkasında kimin olduğunu keşfeder. Jedi Konseyi'ne ulaşamadığı için keşiflerini Anakin'e aktarır. Ayrılıkçı hareketin lideri kimdir? Anakin, Obi-Wan'ın mesajını alacak mı? Peki Anakin ile Amidala arasındaki gizli aşk başarıya ulaşabilecek mi?

25 Haziran 2014 Çarşamba

Hammett (1982)

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) - Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike

Ticaret Federasyonu Naboo gezegeni etrafında bir abluka düzenlediğinde, Yüce Şansölye Valorum, Jedi Qui-Gon Jinn ve Obi-Wan Kenobi'yi ablukanın sona ermesi için müzakere etmeye gönderir. Ancak kötü kalpli Genel Vali Nute Gunray, Jedi'ları öldürme ve Naboo'yu işgal etme emri alır. Ancak Jedi'lar kaçar ve Qui-Gon beceriksiz Gungan Jar Jar Binks'in hayatını kurtarır. Dışlanmış yerli, Jedi'ları batık şehrine götürür ve Gungan lideri onlara ulaşım sağlar. Jedi'lar Kraliçe Amidala'yı istila konusunda uyarmak için başkente giderler. Ancak kraliçe Federasyon droidleri tarafından yakalanmıştır ama Jedi'lar kraliçeyi ve sarayını kurtarır ve ablukayı geçerken hasar gören bir uzay aracıyla kaçarlar. Bir çöl gezegenine inerler ve Qui-Gon Jinn, Jar Jar, droid R2-D2 ve kraliçenin asistanı Padmé ile birlikte uzay aracı için gerekli parçayı aramak üzere şehre gider. Parçayı bulduklarında satın alacak paraları yoktur. Ancak köle çocuk Anakin Skywalker, gerekli parayı toplamak için kapsülüyle bir yarışa katılmayı teklif eder. Qui-Gon çocuğun içindeki Gücü hisseder ve teklifini kabul eder. Çocuk yarışı kazanacak mıdır? Naboo'ya ne olacaktır? Kraliçe Amidala, gezegenini Ticaret Federasyonu'ndan kurtarmaları için politikacıları ikna edebilecek midir?

24 Haziran 2014 Salı

Gigli (2003)

Alçakgönüllü ve beceriksiz bir tetikçi olan Gigli, mafya tarafından Kaliforniya bölge savcısının zihinsel engelli kardeşini kaçırmakla görevlendirilir. Gigli, kardeşi akıl hastanesinden kaçırır ve evinde rehin tutar. "Lezbiyen bir suikastçı" olan Ricki, Gigli'nin işini denetlemek ve işi berbat etmemesini sağlamak için gönderilir. İkili kaçmaya ve birbirlerine aşık olmaya başlayınca komedi dolu olaylar başlar.

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) - Yıldız Savaşları: Jedi'nin Dönüşü

Orijinal üçleme, Asi İttifakı ile zalim Galaktik İmparatorluk arasında süregelen çatışmanın doruk noktasındaki çözümüyle sona eriyor. İsyan ivme kazanırken, kilit karakterlerin kaderi dengede duruyor. Asiler, yoldaşları Han Solo'yu suç lordu Jabba the Hutt'ın pençelerinden kurtarmak için cesur bir görev başlatırlar. Luke Skywalker bir Jedi Şövalyesi olarak eğitimine devam ederken, Güç'ün karmaşıklığı ve İmparatorluk'un uygulayıcısı Darth Vader'la olan bağlantısıyla boğuşuyor. Bu arada Prenses Leia, Han Solo ve müttefikleri, İmparatorluğun en son silahının yarattığı daha büyük bir tehditle yüzleşmek için güçlerini toplamak zorundadır. Hikaye ilerledikçe, karakterler geçmişleriyle yüzleşir ve kaderlerini şekillendiren kararlar alırlar. İmparatorluk'un entrikalarının ardındaki korkunç figür olan İmparator, İsyan'ı sonsuza dek ezmek istemektedir. Hikâye, kilit karakterlerin iç mücadelelerini derinlemesine inceliyor ve kefaret, fedakârlık ve özgürlük için verilen kalıcı mücadele temalarını araştırıyor.

23 Haziran 2014 Pazartesi

Pardon (2005) - Pardon me.

Yıllar sonra askere giden İbrahim (Ferhan Şensoy) dağıtım için İstanbul'a gelmiştir ve geceyi arkadaşı Muzaffer'de (Rasim Öztekin) geçirecektir. Fakat otobüs garajında bir anlık boş bulunmayla polisten kaçmaya başlayan İbrahim, Muzaffer'in evinde yakalanır ve birlikte göz altına alınırlar. Sorgulamayla başlayan kördüğüm Taksim'de büfe işteten arkadaşları Aydın'ın da (Ali Çatalbaş) gözaltına alınmasına ve birlikte yıllarca hapis yatmalarına neden olacaktır.Hapishanede sol görüşlü siyasi suçlularla kalan ve üzerlerine atfedilen suçlarla hapishanede tutulan bu üç arkadaş yıllar sonra hapishaneden çıkmışlardır. 6 yıl 3 ay sonunda gerçeği anlayan ve suçsuz olduklarını anlayan devlet sadece 'PARDON' demekle yetinmiştir.

Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980) - Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparatorluk Geri Dönüyor

Kötü Galaktik İmparatorluğu kaçan İsyancılar Hoth buz dünyasında İmparatorluk AT-AT yürüyüşe bir saldırı onların yeni üs terk. Prenses Leia, Han Solo, Chewbacca ve Millenium Falcon droid C3PO kaçış, ama daha sonra Bespin'de Darth Vader tarafından yakalanır. Bu arada, Luke Skywalker ve droid R2-D2 Obi-Wan Kenobi ölümünden sonra komutu izler ve Dagobah bataklık dünyasına Master Yoda Jedi eğitimi alır. Skywalker Karanlık Lord onun arkadaşlarını kurtarmak için yönetecek?
Yavin Savaşı'ndan 3 yıl sonra, İsyan Güçleri'nin üç kahramanı Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Leia Organa, Hoth gezegeninde koğuşlanan isyancılarla beraberdirler ve imparatorluk güçleri tarafından aranmaktadırlar. Luke devriye gezisi sırasında bir yaratığın saldırsına uğrar. Yaratığın ininden kaçmayı başaran Luke soğuk yüzünden fazla ilerleyemez. Yere yığılır. Bu sırada Obi-Wan Kenobi'nin ruhu kendisine görünür ona Dagobah sistemine gitmesini ve kendisinin de eski ustası olan Master Yoda'yı bulmasını söyler. Geri dönmeyişi üzerine aramak için dışarı çıkan Han, Luke'u donmak üzere iken bulur. Sonunda, İmparatorluk Donanması galaksinin bir ucundaki Hoth buzul gezegeninde üs kuran asi ittifağının yerini tespit eder. Darth Vader komutasındaki imparatorluk ordusu asileri ablukaya alır. Asiler ciddi kayıplarla Buzul Gezegeni'nden kaçmayı başarırlar fakat Millenium Falcon gemisindeki Han ve Leia imparatorluk tarafından galaksi boyunca takip edilir. Bu arada Luke, Vader ve İmparatorun Klon ordusunu da kullanarak başlattığı meşhur Jedi katliamından kurtulan ve esrarengiz Dagobah gezegeninde yaşayan en bilge Jedi ustası Yoda'yı bulmak için onlardan ayrılır. Gezegene zorunlu iniş yapar ve kamp kurar. Kısa süre sonra Yoda ile karşılaşır. Yoda başlangıçta onu eğitmeyi istemez. Luke ısrar eder. Böylece eğitime başlarlar. Luke, Yoda'dan Güç hakkında pek çok şey öğrenir. Bu öğrendikleri Luke'un kaderi ile olan yüzleşmesinde ve Darth Vader ile karşılaşmasında ona kılavuzluk edecektir.
Millenium Falcon'un hasarlı durumu yüzünden iniş yapma zorunluluğu hisseder. En yakın yer gibi görünen Bulut şehrinde bir maden işletmecisi olan eski arkadası Lando Calrissian'ın kendisine yardım edeceğini ummaktadır. Sıcak şekilde karşılanırlar. Lando, Leia'ya fazlasıyla nazik davranır. Ancak hiçbir şey sandıkları gibi değildir. Gezgeni çoktan ablukaya almış olan Darth Vader kendilerini beklemektedir. Luke eğitimini yarıda keser çünkü Leia ile Han'ın tehlikede olduğunu hisseder. Güç ile bütünleşmiş Obi-Wan ve Yoda'nın ısrarlarına rağmen yola çıkar. Yoda eğitimini tamamlamamış ve hala gücün karanlık tarafının cazibesine çabucak kapılacak zayıflıkta olan Luke'u kayıp olarak görür. Oysa o son umutlarıdır. Obi Wan bir tane daha olduğunu hatırlatır. Vader'ın işkencesine maruz kalan Han, Lando ile dostça sayılmayan bir konuşma yapar. Lando, şehri ve insanları için seçim yapmıştır. Aslında tüm olanların Vader'ın Skywalker adındaki birine tuzak kurmak için tasarladığı planının bir parçası olduğunu söyler. Han ve Leia, Vader'ın Luke'u neden istediğine bir anlam veremezler.
Luke, Bulut Şehre sorunsuzca iniş yapar. Buradan onu bekleyen Vader'ın yanına gider. Han Solo, Luke için planlanan karbon dondurucuda dondurulur. Jabba the Hutt'a teslim edilecek bir kargo olarak götürülür. Lando, Leia için pazarlık yapar ama Vader anlaşmaya sadık kalmaz. Sonuçta Lando, Leia ve beraberindekilerin kaçmasına yardım eder ve kendisi de onlara katılır. Luke, Leia'nın götürülüşünü görür. Klonların açtığı ateş yüzünden ona bir yardımı dokunmaz. Çok geçmeden Darth Vader'la karşı karşıya gelir. Luke eğitiminin henüz çok başında ve deneyimsizdir. Düello yaparlar ve Luke sağ elini kaybeder. Vader ona önce karanlık tarafın sağladığı Güç'ten bahseder ve ardından babası olduğu gerçeğini söyler.
Luke yaşadığı derin şokla beraber buna inanmayı reddeder. Vader gücün karanlık tarafıyla, beraber galaksiye hükmedebileceklerini ekler. Sonuçta Luke ya teklifini kabul edecek ya da ölecektir. Seçimini kendisini üzerinde zorlukla tutunabildiği platformdan aşağı atmaktan yana kullanır. Şans eseri hayatta kalır ama tek kolunu kullanamadığı için düştüğü yerde asılı kalır. Önce Obi-Wan'a sonra Leia'ya seslenir. Millenium Falcon gezegeni terk etmek üzeredir. Kokpit koltuğundaki Leia, Luke'un kendisini çağıran sesini duyar. Gemi peşindeki avcı gemilere rağman geri döner ve Luke'u platformdan alırlar. Bundan sonraki adım Han'ı kurtarmaktadır. Lando ve Chewbacca buluşmak üzere Millenium Falcon'la ayrılırlarken Luke ve Leia bulundukları gemiden onların gidişini izler.

22 Haziran 2014 Pazar

Fair Game (2010) - Dürüst Oyun


Plame'in CIA ajanı olduğu, 2003 yılında New York Times gazetesinde Bush yönetiminin Irak'ın işgalini haklı göstermek için kitle imha silahlarıyla ilgili istihbaratı manipüle ettiğine dair bir yazı yazmasının ardından, kocasını itibarsızlaştırmak istediği iddia edilen Beyaz Saray yetkilileri tarafından ortaya çıkarıldı.

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) - Yıldız Savaşları Bölüm 4 Yeni Umut


Luke adında genç bir çiftçi, Prenses Leia'yı kötü kalpli Darth Vader'ın pençelerinden kurtarmak için bir göreve katılır. Obi-Wan Kenobi adında yaşlı ve bilge bir akıl hocasının, Han Solo adında bir kaçakçının ve R2-D2 ve C-3PO adında bir droid ikilisinin yardımıyla galaksiyi kurtarabilecek gizli planları teslim etmek üzere galaksiler arası bir maceraya atılırlar. Baskıcı İmparatorluğu ve onun gezegenleri yok eden silahını yenmek için çabalarken heyecan verici savaşlarla karşılaşır ve tuhaf yaratıklarla tanışırlar. Birlikte çalışırlarken Luke kendi gizli potansiyelini keşfeder ve Güç'ün gücünü öğrenir. Film, kahramanlar, kötüler ve uzak bir galakside iyi ile kötü arasındaki mücadelenin hikayesidir.

21 Haziran 2014 Cumartesi

Değirmen (1986) - Windmill


Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında, Sarıpınar adlı küçük ve fakir bir Trakya kasabası, ne yıkıma yol açan ne de fazla can kaybına neden olan küçük bir depremle sarsılır. Ancak merkezi hükümete gönderilen bir telgrafta durumun abartıldığı ve kasabanın valisinin ağır yaralandığı belirtilerek olay ülke çapında bir mesele haline getirilir.

Fast & Furious 7 (2015) - Hızlı ve Öfkeli 7
































Dominic ve ekibi suçlu paralı askerlik hayatını geride bıraktıklarını düşünüyorlardı. Uluslararası terörist Owen Shaw'ı yenmiş ve kendi yollarına gitmişlerdi. Ama şimdi, Shaw'ın kardeşi Deckard Shaw intikam için mürettebatı teker teker öldürmektedir. Daha da kötüsü, Jakarde adında Somalili bir terörist ve "Bay Hiç Kimse" adında karanlık bir hükümet yetkilisi, herhangi bir teknolojik cihazı silaha dönüştürebilen "Tanrı'nın Gözü" adlı bir bilgisayar terörizm programını çalmak için yarışmaktadır. Torretto, Shaw'u durdurmak ve Tanrı'nın Gözü programını geri almak için ekibiyle yeniden bir araya gelmek zorunda kalırken, terörist ve Birleşik Devletler hükümeti arasındaki güç mücadelesinin ortasında kalır.

20 Haziran 2014 Cuma

Death Becomes Her (1992) - Ölüm Ona Yakışır













Bir roman yazarı, sevgilisini bir film yıldızı ve eski bir arkadaşına kaptırınca kendini bir akıl hastanesinde bulur. Yıllar sonra evine döndüğünde, artık evli olan çiftin karşısına ışıl ışıl bir halde çıkar. Eski kocasının yeni karısı onun sırrını öğrenmek ister ve içen kişiye sonsuz yaşam bahşeden gizemli bir ilaç aldığını keşfeder. Aktris de aynı şeyi yapar ama ölümsüzlüğün bir bedeli olduğunu keşfeder.

Furious 6 (2013) - Hızlı ve Öfkeli 6














Dom (Diesel) ve Brian'ın (Walker) Rio soygunu bir kralın imparatorluğunu çökerttiğinden ve ekiplerine 100 milyon dolar bıraktığından beri, kahramanlarımız dünyanın dört bir yanına dağıldı. Ancak evlerine dönememeleri ve sonsuza dek kaçak yaşamaları hayatlarını yarım bırakmıştır. Bu arada Hobbs (Johnson) 12 ülkede ölümcül yeteneklere sahip paralı askerlerden oluşan bir örgütün izini sürmektedir ve bu örgütün beyni (Evans) Dom'un öldüğünü sandığı aşkı Letty (Rodriguez) olduğu ortaya çıkan acımasız bir ikinci komutan tarafından desteklenmektedir. Suç örgütünü durdurmanın tek yolu onları sokak düzeyinde alt etmektir, bu yüzden Hobbs Dom'dan Londra'daki seçkin ekibini toplamasını ister. Ödeme mi? Hepsinin affedilmesi ve böylece evlerine dönüp ailelerini yeniden bir araya getirebilmeleri.

19 Haziran 2014 Perşembe

Confessions of a Dangerous Mind (2002) - Tehlikeli Bir Zihnin İtirafları

Televizyon onu ünlü yaptı, ama en büyük başarıları ekran dışında gerçekleşti. Bu, gündüzleri televizyon yapımcısı, geceleri C.I.A. suikastçısı olan efsanevi bir şovmenin çifte hayatının hikayesidir. Chuck Barris (Sam Rockwell) televizyon kariyerinin zirvesindeyken C.I.A. tarafından işe alınır ve gizli bir ajan olmak üzere eğitilir. Ya da Barris öyle iddia ediyordu.

Fast Five (2011) - Hızlı Beşli

Eski polis Brian O'Conner, kanunun karşı tarafında eski mahkûm Dom Toretto ile ortak olur. Brian ve Mia Toretto, Dom'u gözaltından kaçırdıklarından beri, yetkililerden kaçmak için birçok sınırı aşmışlardır. Şimdi Rio de Janeiro'da köşeye sıkışmışlardır ve özgürlüklerini kazanmak için son bir iş yapmaları gerekmektedir. En iyi yarışçılardan oluşan seçkin ekiplerini bir araya getirirken, beklenmedik müttefikler, sonsuza dek kurtulmak için tek şanslarının onları öldürmek isteyen yozlaşmış iş adamıyla yüzleşmek olduğunu bilirler. Ama peşlerindeki tek kişi o değildir. Sert federal ajan Luke Hobbs hedefini asla ıskalamaz. Dom ve Brian'ın izini sürmekle görevlendirildiğinde, vurucu timiyle birlikte onları yakalamak için topyekûn bir saldırı başlatır. Ancak adamları Brezilya'yı didik didik ederken, Hobbs iyi adamları kötülerden ayıramayacağını öğrenir. Şimdi, avını köşeye sıkıştırmak için içgüdülerine güvenmek zorundadır... başka biri onları daha önce indirmeden önce.

18 Haziran 2014 Çarşamba

The Aviator (2004) - Havacı

Milyarder Howard Hughes'un biyografik filmi, R.K.O. Pictures'ın sahibi olarak ilk film yapımcılığı yıllarından başlıyor, ancak çoğunlukla yeni uçakların tasarımı ve tanıtımındaki rolüne odaklanıyor. Hughes, deneysel uçaklar tasarlamak için birkaç servet harcayan ve sonunda büyük rakibi Juan Trippe'nin sahibi olduğu Pan Am havayollarına rakip olarak TWA'yı kuran risk alan biriydi. Trippe'nin politikacısı Senatör Ralph Owen Brewster, Hughes'u savaş vurguncusu olmakla suçladığında, üstünlüğü ele geçiren Hughes olur. Hughes'un hayatında Katharine Hepburn ile uzun bir ilişki de dahil olmak üzere pek çok kadın vardı. Ancak Hughes küçük yaşlardan itibaren mikroplara karşı fobikti ve ciddi akıl hastalığı nöbetleri geçiriyordu.

Fast & Furious (2009) - Hızlı ve Öfkeli

Her şeyin başladığı sokaklara geri dönen iki adam, Los Angeles'ta ve Meksika çölünde muscle, tuner ve egzotik arabaları patlatmak için iki kadına katılıyor. Bir suç onları Los Angeles'a geri getirdiğinde, kaçak eski mahkum Dom Toretto, ajan Brian O'Connor ile olan düşmanlığını yeniden alevlendirir. Ancak ortak bir düşmanla yüzleşmek zorunda kaldıklarında, Dom ve Brian onu alt etmeyi umuyorlarsa belirsiz yeni bir güvene teslim olmak zorundadırlar. Ve konvoy soygunlarından uluslararası hatlarda hassas tünel taramalarına kadar, iki adam intikam almanın en iyi yolunu bulacak: direksiyon başında mümkün olanın sınırlarını zorlamak.

11 Haziran 2014 Çarşamba

Titus (1999)


5 Flights Up (2014) - 5 Kat Yukarı

Dinamik bir ikili, Brooklyn'deki 40 yıllık dairelerini satıp satmamaya karar vermek zorundadır. Ruth (Keaton) ve Alex (Freeman) çifti, bir yandan eksantrik ev misafirleri, ısrarcı emlakçı yeğenleri ve sevgili aile köpeklerinin sağlığıyla uğraşırken, bir yandan da medyanın yarattığı bir çılgınlık yüzünden diken üstünde olan New York'ta gezinmek zorundadır.

9 Haziran 2014 Pazartesi

The Last Boy Scout (1991)


Viena and the Fantomes (2020) - Viyana ve Fantomlar

Analog çağda geçen filmimiz, Viena adında genç bir kızın, post punk grubu Fantomes ile Amerika'nın batısında turneye çıkarken yaşadığı yoğun zamanları anlatıyor. Grubun ani bir başarı kazanma ihtimali belirdiğinde, Viena kendini tüm inançlarını sınayacak bir aşk üçgeninin içinde bulur.

8 Haziran 2014 Pazar

The Green Hornet (2011)


The Benefactor (2015) - Hayırsever

Yaşlı bir hayırsever, sebep olduğu için kendini sorumlu hissettiği bir kazada trajik bir şekilde ölen yakın arkadaşlarının hamile kızıyla yeniden bir araya gelir. İçindeki şeytanlar onu uyuşturucu kullanmaya itmiş, bu da yeniden bir araya gelmenin kızı ve kocası arasında gerginliğe neden olmuştur. Hikâyesi, trajik kaza gününe geri dönüşlerle anlatılır.

7 Haziran 2014 Cumartesi

The Scout (1994)

Gus - Petit oiseau, grand voyage (2014) - Minik Kuş

Hiç beklenmedik bir kahramanla bir kahramanın yolculuğu. Yellowbird, yuvadan hiç ayrılmamış, ailesi olmayan ama bir aileye sahip olmayı da çok isteyen minicik, yetim bir kuş... Ta ki kendini Afrika'ya göç eden bir sürüye liderlik ederken bulana kadar.

6 Haziran 2014 Cuma

The Legend of Bagger Vance (2000)

Effie Gray (2014)

Viktorya dönemi İngiltere'sini sarsan gerçek bir skandala dayanan bu film, Euphemia "Effie" Gray'in (Dakota Fanning) hikayesini anlatıyor. On dokuz yaşındayken tanınmış sanat tarihçisi ve eleştirmeni John Ruskin (Greg Wise) ile evlenir, ancak Ruskin evliliklerini tamamlamayı reddeder. Yalnız ve hayal kırıklığına uğramış olan Effie, Raphaelite öncesi ressam John Everett Millais'e (Tom Sturridge) ilgi duyar ve Lady Elizabeth Eastlake'te (Dame Emma Thompson) bir arkadaş ve destekçi bulur. Beş yıl boyunca sevgisiz bir evliliğin içinde sıkışıp kalan Effie, Viktorya dönemi toplumunun kurallarına meydan okuyacaktır.