5 Eylül 2015 Cumartesi

Judge Dredd - Yargıç



Judge Dredd (1995)  
Numara:
1261
IMDb Puanı:
5,4/10 (81523 oy)
Kullanıcı Puanı:
4,0/10
Ülke:ABD
Süre:
96 dakika
Konuşulan Diller:
İngilizce
Tür(ler):
Aksiyon, Gerilim, Bilim-Kurgu, Suç
Yönetmen:
Danny Cannon
Oyuncular:
Sylvester Stallone (Rolü: Judge Dredd), Armand Assante (Rolü: Rico), Rob Schneider (Rolü: Fergie), Jürgen Prochnow (Rolü: Judge Griffin), Max von Sydow (Rolü: Judge Fargo)
-
Movie Summary:
In the year 2139, the Earth has changed into a virtually uninhabitable place called the Cursed Earth. All of the Earth's population have crowded into the cities across the planet, now known as Mega-Cities. The crimes in these Mega-Cities became so violent and so powerful, that the regular justice system was powerless to contain, then it collapsed completely. However, a new justice system came from the ashes, there were three justice systems in one (police, jury and executioner), they were called Judges. In Mega-City One (formerly, New York City), there was a Judge, named Joseph Dredd, who was the toughest and most stringent Judge in history. One day, he was charged with murder, and was tried and sentenced to life in prison because of it.
-
Google Translate:
Yıl 2139, Dünya Lanetli Dünya denilen neredeyse yaşanmaz bir yer haline değişti. Dünya nüfusunun tamamı artık Mega-Cities olarak bilinen gezegen genelinde kentlerde içine kalabalık var. Bu Mega-Cities suçlar sonra tamamen çöktü, düzenli adalet sisteminin içeren güçsüz olduğunu, bu yüzden şiddetli ve çok güçlü hale geldi. Ancak, yeni bir adalet sistemi küllerinden geldi, bir (polis, jüri ve cellat) üç adalet sistemi vardı, onlar Hakimler çağrıldı. (Eski New York) Mega City One olarak, tarihin en zorlu ve en sıkı Yargıç Joseph Dredd adlı bir yargıç, vardı. Bir gün, o cinayet ile suçlandı ve denenmiş ve yüzünden ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
-
Film Özeti
22. yüzyılda artık Mega City One olarak anılan, uçan arabaların sıradan hayatın bir parçası olduğu 65 milyonluk New York şehrindeyiz. Şehre hakim olan anarşinin karşısında duran tek şey ağır silahlı polis gücü ve bu gücün en önemli halkası olan 'yargıç'lardır. Polislik yapma, tutuklama, yargılama ve gerektiğinde idam etme yetkisi olan yargıçların en popüleri de acımasız Judge Dredd'den başkası değildir.Dredd'in belalılarından Rico, hapisten kaçıp bir suçun haksız yere kahramanımızın üstüne kalmasına sebep olur. Dredd şimdi, eskiden parçası olduğu zalim mekanizmaya yem olmaktan kurtulmanın bir çaresini bulmak zorundadır.
-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder