19 Ekim 2015 Pazartesi

Black Mass (2015)



Black Mass (2015)
Kara Düzen
Numara:
1886
IMDb Puanı:        
7,4/10 (28510 oy)
Kullanıcı Puanı:
*
Ülke:
USA
Süre:
122 dakika
Konuşulan Diller:
İngilizce
Tür(ler):
Drama, Suç, Biyografi
Yönetmen:
Scott Cooper
Oyuncular:
Johnny Depp (Rolü: James 'Whitey' Bulger), Joel Edgerton (Rolü: John Connolly), Benedict Cumberbatch (Rolü: Billy Bulger), Dakota Johnson (Rolü: Lindsey Cyr), Kevin Bacon (Rolü: Charles McGuire)
-
Storyline:
John Connolly and James "Whitey" Bulger grew up together on the streets of South Boston. Decades later, in the late 1970s, they would meet again. By then, Connolly was a major figure in the FBI's Boston office and Whitey had become godfather of the Irish Mob. What happened between them - a dirty deal to trade secrets and take down Boston's Italian Mafia in the process - would spiral out of control, leading to murders, drug dealing, racketeering indictments, and, ultimately, to Bulger making the FBI's Ten Most Wanted List.
-
Film Özeti
Güney Boston'da büyüyen iki çocukluk arkadaşı olan James 'Whitey' Bulger (Johnny Depp) ve John Connolly (Joel Edgerton) yıllar sonra yolları tekrar kesiştiğinde birbirlerini çok farklı noktalarda bulurlar: Bulger Boston'daki İrlanda mafyasının en önde gelen ismidir, Connolly ise FBI ajanı olmuştur. Terfi alabilmek için bölgenin bir diğer büyük gücü olan Angiulo Kardeşler çetesini çökertmek isteyen Connolly, bunun için Whitey'den yardım ister. Whitey de rakiplerini alt edebilmek için muhbirlik yapmayı kabul eder. Ancak bu tehlikeli işbirliği kısa süre içinde kontrolden çıkacak, bölge kaosa teslim olacaktır.
Hakkında 11 cinayet ve diğer suçlardan 2 kere müebbet cezası bulunan James ‘Whitey’ Bulger’ın hayatını konu alan ‘Black Mass’ filmi 16 Ekim'de vizyona girdi.
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder