5 Şubat 2015 Perşembe

2010



2010 (1984)  
Numara: 528
IMDb Puanı: 6,8/10 (37334 oy)
Kullanıcı Puanı:          
Ülke: USA
Süre: 116 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce, Rusça
Tür(ler): Gerilim, Bilim-Kurgu, Gizem
Yönetmen: Peter Hyams
Oyuncular: Roy Scheider (Rolü: Dr. Heywood Floyd), John Lithgow (Rolü: Dr. Walter Curnow), Helen Mirren (Rolü: Tanya Kirbuk), Bob Balaban (Rolü: Dr. R. Chandra), Keir Dullea (Rolü: Dave Bowman)
-
Summary: In this sequel to 2001: A Space Odyssey, a joint American- Soviet expedition is sent to Jupiter to discover what went wrong with the U.S.S. Discovery against a backdrop of growing global tensions. Among the mysteries the expedition must explain are the appearance of a huge black monolith in Jupiter's orbit and the fate of H.A.L., the Discovery's sentient computer. Based on a novel written by Arthur C. Clarke.
-
Film Özeti
Yeni bir zaman, yeni bir yolculuk, 2001 yılında gerçekleşen Jüpiter görevi sırasında ortaya çıkan gizemli olaylarla yüzleşmek için yeni bir fırsat. Leonov ekip üyeleri, halen yörüngede olan Discovery’yle buluşma hazırlığı içindedir. Fakat bilmedikleri birşey vardır, o da insanlığın kaderinin keşfedilmemiş dünyasına ayak basmak üzere oldukları, ve kaderlerinin tekrar canlandırdıkları bilgisayar HAL – 9000′e bağlı olduğu gerçeği.
 Arthur C. Clarke’ın 2001: Uzay Macerası’nın devamı olarak yazdığı romandan uyarlanan bu gerilim dolu filmde yönetmen Peter Hyams, (Capricorn One, Outland) bir dönüm noktası sayılabilecek ilk filmin üstüne, sürükleyici ve büyüleyici bir devam filmi gerçekleştirmiş. Yıl 2010. Yanlız olmadığımız keşfetmenin zamanı geldi.
--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder