19 Şubat 2015 Perşembe

A Serious Man



A Serious Man (2009)
Ciddi Bir Adam
Numara: 556
IMDb Puanı: 7,0/10 (88836 oy)
Kullanıcı Puanı:          
Ülke: USA
Süre: 106 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce, İbranice, Eskenazi
Tür(ler): Drama, Komedi
Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen
Oyuncular: Michael Stuhlbarg (Rolü: Larry Gopnik), Richard Kind (Rolü: Uncle Arthur), Fred Melamed (Rolü: Sy Ableman), Sari Lennick (Rolü: Judith Gopnik), Aaron Wolff (Rolü: Danny Gopnik)
-
Summary: Bloomington, Minnesota, 1967: Jewish physics lecturer Larry Gopnik is a serious and a very put-upon man. His daughter is stealing from him to save up for a nose job, his pot-head son, who gets stoned at his own bar-mitzvah, only wants him round to fix the TV aerial and his useless brother Arthur is an unwelcome house guest. But both Arthur and Larry get turfed out into a motel when Larry's wife Judy, who wants a divorce, moves her lover, Sy, into the house and even after Sy's death in a car crash they are still there. With lawyers' bills mounting for his divorce, Arthur's criminal court appearances and a land feud with a neighbour Larry is tempted to take the bribe offered by a student to give him an illegal exam pass mark. And the rabbis he visits for advice only dole out platitudes. Still God moves in mysterious - and not always pleasant - ways, as Larry and his family will find out.
-
Film Özeti
1960'ların ortasında geçen filmde, Orta Amerika'da bir üniversitede fizik profesörü olan Larry Gopnik'in gitgide kötüye giden hayatını Coenler'in filmlerinden alışık olunduğu üzere mizahi bir anlatımla izleyeceğiz. Larry, karısı Judith tarafından terk edildikten sonra karısının iş arkadaşı Sy Ableman'la birlikte olduğunu öğrenerek ikinciyi darbeyi yer.
 Bu yetmezmiş gibi bir de sorumsuz kardeşi Arthur'da yanına taşınır ve evin tüm sorumluluğu Larry'e yüklenir. Başına buyruk oğlu Danny ve alışverişten başka bir şeyi düşünmeyen kızı Sarah'ta, Larry'nin dertleri arasındadır. İşin içine birde kimden geldiği belli olmayan bir tehdit mektubu, üniversiteden mezun olmak için rüşvet teklif eden bir öğrenci ve güzel komşusu da girince Larry, bu karmaşanın içinde yapayalnız kalır. Gerçek bir tavsiye ve yardım ihtiyacı hisseden Larry bir hahama başvurur. Acaba tüm dertlerini sona erdirecek, ona yardım edebilecek güvenilir bir dost çıkabilecek mi? Ciddi bir dost...
-
Fragman - Trailer
-
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder