7 Mayıs 2015 Perşembe

À bout de souffle



À bout de souffle (1960)
Numara: 712
Serseri Aşıklar
IMDb Puanı:
8,0/10 (45214 oy)
Kullanıcı Puanı:
Breathless (İngilizce ismi)
Ülke: France
Süre: 90 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce, Fransızca
Tür(ler): Drama, Suç, Romantik
Yönetmen: Jean-Luc Godard
Oyuncular: Jean Seberg (Rolü: Patricia Franchini), Jean-Paul Belmondo (Rolü: Michel Poiccard / Laszlo Kovacs), Jean-Luc Godard (Rolü: The Snitch), Daniel Boulanger (Rolü: Police Inspector Vital), Henri-Jacques Huet (Rolü: Antonio Berrutti)
-
Movie Summary:
Michel Poiccard, an irresponsible sociopath and small-time thief, steals a car and impulsively murders the motorcycle policeman who pursues him. Now wanted by the authorities, he renews his relationship with Patricia Franchini, a hip American girl studying journalism at the Sorbonne, whom he had met in Nice a few weeks earlier. Before leaving Paris, he plans to collect a debt from an underworld acquaintance and expects her to accompany him on his planned getaway to Italy. Even with his face in the local papers and media, Poiccard seems oblivious to the dragnet that is slowly closing around him as he recklessly pursues his love of American movies and libidinous interest in the beautiful American.
-
Film Özeti
Michel Marsilya'da bir otomobil çalar ve yolda bir polis öldürür. Paris'te Champ Elysees'de New York Harold Tribune gazetesi için stajyerlik yapan Patricia'yı bulur. Daha önce birkaç kez birlikte olmuşlardır. Michel polis tarafından aranırken eski arkadaşlarıyla buluşup Roma'ya gitmek için gerekli parayı elde etmeye çabalar. Ancak ikisi de duygularından bir türlü emin olamaz. Başının polisle belaya girmesini istmeyen Patricia büyük bir ikilemde kalır. Onun bu kararsızlığına aldırış etmeyen Michel ise tam bir güven içinde son hazırlıkları yapmaktadır.
-
Özet 2
Michel Poiccard, sosyopat ve küçük zamanlı hırsız sorumsuz, bir araba ve dürtüsel cinayetleri onu takip motosiklet polis çaldı. Şimdi yetkililer tarafından aranan, o Patricia Franchini, o birkaç hafta önce Nice tanıştığı Sorbonne'da, gazetecilik okuyan bir kalça Amerikalı kızla olan ilişkisini yeniler. Paris ayrılmadan önce, o bir yeraltı tanıdık gelen bir borç toplamak için planlar ve İtalya'ya yaptığı planlı kaçamak ona eşlik onu bekliyor. Hatta yerel gazetelerde ve medyada onun yüzü, Poiccard o pervasızca Amerikalı film ve güzel Amerika'daki libidinous ilgi sevgisini sürdüren yavaş onun etrafında kapatılıyor tuzağa çekip habersiz görünüyor.
-
Fragman - Trailer
-
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder