22 Mayıs 2015 Cuma

Training Day

Training Day (2001)
İlk Gün
Numara: 752
IMDb Puanı: 7,7/10 (272793 oy)
Kullanıcı Puanı: 6,0/10
Ülke: USA
Süre: 122 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce, İspanyolca, Rusça, Korece
Tür(ler): Gerilim, Drama, Suç
Yönetmen: Antoine Fuqua
Oyuncular:
Denzel Washington (Rolü: Det. Alonzo Harris),
Ethan Hawke (Rolü: Jake Hoyt),
Scott Glenn (Rolü: Roger),
Tom Berenger (Rolü: Stan Gursky),
Harris Yulin (Rolü: Doug Rosselli)
-
Movie Summary:
In Los Angeles, a city where streets are overrun by drug dealers, those who have sworn to uphold the law are breaking them to clean up the streets. Denzel Washington plays L.A.P.D. detective Alonzo Harris, a veteran narcotics officer whose methods of enforcing the law are questionable, if not corrupt. 'Training Day' follows Harris as he trains rookie Jake Hoyt over a 24-hour period. Ethical dilemmas arise for Hoyt as well as the audience as questions present themselves as to whether or not Harris' methodology for ridding the streets of South Central Los Angeles of drugs is right or wrong.
-
Çeviri
Los Angeles sokaklarında uyuşturucu satıcıları tarafından istila edilir bir şehir, yasayı desteklemek için yemin olanlar sokakları temizlemek için onları kırıyorlar. Denzel Washington L.A.P.D. çalış Dedektif Alonzo Harris, kimin hukuku uygulanması yöntemleri bozuk değilse, sorgulanabilir bir emektar narkotik memuru. O bir 24 saatlik süre içinde çaylak Jake Hoyt trenler gibi "Training Day 'Harris izler. Sorular ilaçların Güney Merkez Los Angeles sokaklarında biniyordu için Harris olsun ya da olmasın 'metodolojisine olarak kendilerini etik ikilemler doğru veya yanlış olduğu izleyici yanı sıra Hoyt için ortaya çıkar.
-
Film Özeti
Hergün Amerika’nın arka sokaklarında bir savaş tekrarlanmakta. Uyuşturucu satıcıları, sıradan insanlar ve onları diğerlerinden korumaya yemiş etmiş insanlar arasında geçen bir savaş.13 yıllık narkotik polisi Alonzo Harris, sokaklarda geçirdiği yıllar boyunca mesleğe ilk girdiği günkü idealistliğini kaybetmiş ve işleri kitaba uygun yapmaya çalışırsa hiç bir şey yapamayacağının ve kısa zamanda öldürüleceğinin bilincine varmıştır. Alonzo ve onun gibi bir çoğu artık gereken işi yapabilmeleri için korudukları kanunu çiğnemektedirler. Artık yaptıkları işin yasal olup olmadığı iyice bulanıklaşmıştır.Bir gün onun yanında göreve verilen çaylak polis Jake Hoyt ise Alonzo’dan çok farklıdır. Jake her işi kitabına uygun yapıp toplumu düzene sokmayı inanç edinmiş tam bir idealisttir..
-
Fragman - Trailer
-
-




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder