5 Mayıs 2015 Salı

Un coeur en hiver



Un coeur en hiver (1992)
Ayazda Bir Yürek
Numara: 709
IMDb Puanı:
7,7/10 (6682 oy)
Kullanıcı Puanı:
Un Coeur en Hiver (İngilizce ismi)
Ülke: France
Süre: 105 dakika
Konuşulan Diller: Fransızca
Tür(ler): Drama, Romantik
Yönetmen: Claude Sautet
Oyuncular: Daniel Auteuil (Rolü: Stéphane), Emmanuelle Béart (Rolü: Camille), André Dussollier (Rolü: Maxime), Stanislas Carré de Malberg (Rolü: Brice), Élisabeth Bourgine (Rolü: Hélène)
-
Movie Summary:
Beautiful violin virtuoso Camille has two obsessions: the music of Ravel, and a friend of her husband's who crafts violins. But his heart seems to be as cold as her playing is passionate.
-
Film Özeti
Stephane ve Maxime keman yapımı ve tamiri üzerine bir mağaza işleten iki yakın arkadaştır. Stephane Auteuil içine kapanık ve merak edilesi bir adamdır fakat kemanları yaşama döndürme konusunda ustadır. Maxime ise Stephane’ın tersine zengin kişilikli ve ihtiraslı bir adamdır. Biribirini nefis tamamlayan bu iki arkadaş günün birinde Maxime’in yepyeni sevgilisi Camille’in devreye girmesiyle buz gibi bir aşk üçgeninin içinde bulurlar kendilerini. Stephane, kemanı konuşturan bu genç bayan ile ilgilenmekten kendini alamaz. 1992 Venedik Film Festivali'nde Claude Sautet Fibresci Ödülü ve Gümüş Aslan Ödülü kazandı. 93'te Avrupa Film Ödülleri'nde Daniel Auteuil En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Aldı. Yine 93 yılı Cesar Ödülleri'ne dokuz dalda aday gösterildi. Claude Sautet en iyi yönetmen ve André Dussollier en iyi yardımcı erkek oyuncu Cesar'ını aldı.
-
Özet 2
Ravel müzik ve keman el sanatları kocasının bir arkadaşı: Güzel keman virtüözü Camille iki takıntılar vardır. Ama kalbi onun oyun tutkulu olduğu kadar soğuk görünüyor.
-
Fragman - Trailer
-
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder