5 Nisan 2015 Pazar

Body of Lies

Body of Lies (2008)
Yalanlar Üstüne
Numara: 647
IMDb Puanı:           7,1/10 (154916 oy)
Kullanıcı Puanı:           6,0/10
Ülke: USA
Süre: 128 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce, Arapça
Tür(ler): Aksiyon, Gerilim, Drama
Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Leonardo DiCaprio (Rolü: Roger Ferris), Russell Crowe (Rolü: Ed Hoffman), Mark Strong (Rolü: Hani), Golshifteh Farahani (Rolü: Aisha), Oscar Isaac (Rolü: Bassam)
-
Movie Summary:
Roger Ferris is a CIA operative in the Middle East; Ed Hoffman is his control at Langley. Cynicism is everywhere. In Amman, Roger works with Hani Salaam, Jordan's head of security, whose only dictum is "Don't lie to me." The Americans are in pursuit of a cleric who leads a group placing bombs all over Europe. When Hani rebukes Ed's demand that Jordan allow the Americans to use one of Jordan's double agents, Roger and Ed hatch a plan to bring the cleric to them. The plan is complicated by its being a secret from Hani and by Roger's attraction to a local nurse. Satellites and cell phones, bodies and lies: modern warfare.
-
Film Özeti
O, ABD istihbaratının yeryüzündeki en iyi adamı, yakınındaki kimsenin hayatta kalamadığı, tehlikeli bölgelerde görev yapan bir ajandır. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) son gizli görevinde ifşa olan sahte kimliğinden başka kimliği olmayan, hayatını güvenli telefon hattının diğer ucundaki duygudan yoksun sese emanet etmiş biridir. CIA’in kıdemli elemanı Ed Hoffman (Russell Crowe) lüks bir semtteki evinin oturma odasındaki dizüstü bilgisayarından, başının üzerinden geçen mermilerden korunmak için siper aldığı sırada dahi Ferris’in hareketlerini dikte ederek savaş yönetmektedir. Ortaya yeni çıkmış bir terörist lider, dünyanın en iyi istihbarat örgütlerini atlatarak dünya çapında bir bombalama kampanyası başlatmıştır. Onu kandırabilmek için, Ferris’in yeraltı finans örgütleri ve umutsuz şehitler arasına sızması, bunu yaparken de Ürdün Özel Operasyonlar Birliği’yle eğreti bir işbirliğine girmesi gerekecektir. Görevi onu Irak, Ürdün, Washington ve Dubai arasında getirip götürecektir. Ama Ferris, hedefine yaklaştıkça, kendini aynalarla dolu bir koridorda gibi hissedecektir çünkü müttefikler ancak son aldatmacalarında olduğu kadar iyidirler, ve güven, tüm taktiklerin en tehlikelisidir.
-
Özet 2
Roger Ferris Ortadoğu'da bir CIA operasyon olduğunu; Ed Hoffman Langley onun kontrolü. Sinizm her yerde. Amman, Roger olan tek vecizesini Hani Salaam, güvenlik Ürdün'ün kafası ile çalışır "Bana yalan söyleme." Amerikalılar tüm Avrupa'da bomba yerleştirerek bir grup açan bir din adamı peşinde bulunmaktadır. Hani Ed talebini azarladı zaman Ürdün Amerikalılar kendilerine din adamı getirmek için bir plan yumurtadan Ürdün çift ajanlar, Roger ve Ed birini kullanmak için izin. Plan onun yerel hemşire Hani den ve Roger'ın cazibe bir sır olarak karmaşıktır. Uydular ve cep telefonları, organları ve yalanlar: Modern savaş.
-
Fragman - Trailer
-
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder