20 Nisan 2015 Pazartesi

Changeling

Changeling (2008)
Sahtekar
Numara: 677
IMDb Puanı:
7,8/10 (182841 oy)
Kullanıcı Puanı:
7,0/10
Ülke: USA
Süre: 141 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce
Tür(ler): Gerilim, Drama, Gizem, Tarih
Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Angelina Jolie (Rolü: Christine Collins), Gattlin Griffith (Rolü: Walter Collins), Michelle Gunn (Rolü: Sandy), Michael Kelly (Rolü: Detective Lester Ybarra), Jan Devereaux (Rolü: Operator)
-
Movie Summary:
Los Angeles, 1928. A single mother returns from work to find her nine-year-old son gone. She calls the LAPD to initiate a search. Five months later, a boy is found in Illinois who fits the description; he says he's her son. To fanfare and photos, the LAPD reunite mother and son, but she insists he's not her boy. The cops dismiss her as either a liar or hysterical. When she joins a minister in his public criticism of the police, they in turn use government power to silence and intimidate her. Meanwhile, a cop goes to a dilapidated ranch to find a Canadian lad who's without legal status; the youth tells a grisly tale. There's redress for murder; is there redress for abuse of power?
-
Film Özeti
Kaçırılan oğlunun bulunmasıyla birlikte Christine Collins’in (Angelina Jolie) duaları kabul görmüştür. Ancak anneyle oğlunun yeniden buluşmasının karmaşası arasında Christine bu çocuğun kendi çocuğu olmadığını fark edecektir. Medyanın ve yozlaşmış polis teşkilatının kendisine destek olmaktan çok köstek olmasından bunalan Christine, aradığı cevaplara ulaşmak için kendi başına adımlar atmaya başlayınca hayatını sonsuza dek değiştirecek gerçekle yüz yüze gelecektir. Yer: Los Angeles, yıl: 1928. Bir cumartesi sabahı her zamanki gibi işine gitmeye hazırlanan Christine oğluna “hoşçakal” dedikten sonra evden çıkar. Akşam işten eve döndüğünde oğlu evde değildir. Çocuğu arama çalışmaları bir türlü sonuç vermez. Aylar sonra Christine’nin dokuz yaşındaki oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk çıkagelir. Polislerle gazetecilerin telaşlı koşuşturmacası arasında duygu karmaşası yaşayan Christine, çıkagelen çocuğun bir gece kendisiyle birlikte evde kalmasına izin verir. Ancak kalbinin derinliklerinde bu çocuğun kendi oğlu Walter olmadığını bilmektedir. Konunun araştırılması için yetkilileri zorlar ancak bir sonuç alamaz. Bu durum karşısında çaresiz kalan Christine, aradığı desteği aktivist rahip Briegleb’de (John Malkovich) bulur. Rahip Briegleb oğlunu bulma mücadelesinde Christine’e yardımcı olacaktır.
-
Özet 2
Los Angeles, 1928. Tek anne, dokuz yaşındaki oğlu gitmiş bulmak için işten döner. O bir arama başlatmak için LAPD çağırır. Beş ay sonra, bir erkek tanıma uyan Illinois bulunur; o onun oğlu olduğunu söylüyor. Tantana ve fotoğraflar için, LAPD anne ve oğlu barıştırmak, ama onun çocuk değil ısrar ediyor. Polisler, bir yalancı ya da histerik ya gibi onu görevden. O polis, onun kamusal eleştiri bir bakanı katıldığında, onlar dönüş kullanım hükümetin iktidarda susturmak ve onu sindirmeye. Bu arada, bir polis hukuki statüsü bulunmayan bulunuyor Kanadalı delikanlı bulmak için harap bir çiftliğe gider; Gençlik bir tüyler ürpertici hikayesini anlatır. Cinayet tazminat var; gücün suistimal gerekçesiyle tazminat var mı?
-
Fragman - Trailer
-
-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder