2 Mart 2015 Pazartesi

Amadeus



Amadeus (1984)
Numara: 577
IMDb Puanı: 8,4/10 (226945 oy)
Kullanıcı Puanı:
Ülke: USA
Süre: 160 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce, Almanca, İtalyanca, Çekçe
Tür(ler): Drama, Müzik, Biyografi
Yönetmen: Milos Forman
Oyuncular: F. Murray Abraham (Rolü: Antonio Salieri), Tom Hulce (Rolü: Wolfgang Amadeus Mozart), Elizabeth Berridge (Rolü: Constanze Mozart), Roy Dotrice (Rolü: Leopold Mozart), Simon Callow (Rolü: Emanuel Schikaneder)
-
Summary:
Antonio Salieri believes that Mozart's music is divine. He wishes he was himself as good a musician as Mozart so that he can praise the Lord through composing. But he can't understand why God favored Mozart, such a vulgar creature, to be his instrument. Salieri's envy has made him an enemy of God whose greatness was evident in Mozart. He is set to take revenge.
-
Film Özeti
Vasat bir besteci olan Salieri ile rakip olan Wolfgang Amadeus Mozart (Tom Hulce), müzikal dehasıyla ölümsüzlük kazanıyor. Salieri'nin bu durumu hazmedememesi intikam isteğiyle dolmasına neden olur.
-
Özet 2
Antonio Salieri Mozart'ın müziği ilahi olduğuna inanmaktadır. O beste ile Allah'a şükretmek böylece o Mozart gibi iyi bir müzisyen olarak kendini istediği gibi. Tanrı enstrüman olması, Mozart, böyle bir kaba yaratık tercih Ama neden o anlayamıyorum. Salieri'nin gıpta onu büyüklüğünü Mozart belliydi Tanrı'nın düşmanı yapmıştır. O intikam almak için ayarlanır.
-
Fragman - Trailer
-
-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder