22 Mart 2015 Pazar

Batman



Batman (1989)  
Numara: 620
IMDb Puanı:           7,6/10 (235694 oy)
Kullanıcı Puanı:           6,0/10
Ülke: USA
Süre: 126 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce, Fransızca
Tür(ler): Aksiyon, Macera
Yönetmen: Tim Burton
Oyuncular: Michael Keaton (Rolü: Batman / Bruce Wayne), Jack Nicholson (Rolü: Joker / Jack Napier), Kim Basinger (Rolü: Vicki Vale), Robert Wuhl (Rolü: Alexander Knox), Pat Hingle (Rolü: Commissioner James Gordon)
-
Summary:
Gotham City: dark, dangerous, 'protected' only by a mostly corrupt police department. Despite the best efforts of D.A. Harvey Dent and police commissioner Jim Gordon, the city becomes increasingly unsafe...until a Dark Knight arises. We all know criminals are a superstitious, cowardly lot...so his disguise must be able to strike terror into their hearts. He becomes a bat. Enter Vicky Vale, a prize-winning photo journalist who wants to uncover the secret of the mysterious "bat-man". And enter Jack Napier, one-time enforcer for Boss Grissom, horribly disfigured after a firefight in a chemical factory...who, devoid of the last vestiges of sanity, seizes control of Gotham's underworld as the psychotic, unpredictable Clown Prince of Crime...the Joker. Gotham's only hope, it seems, lies in this dark, brooding vigilante. And just how does billionaire playboy Bruce Wayne fit into all of this?
-
Film Özeti
Gotham Şehri, karanlık, tehlikeli ve gotik! Tek koruyucusu ise çoğunluğu çürümüş durumdaki Polis departmanı. Savcı Harvey Dent ile komiser Gordon'un tüm çabalarına karşın, şehir giderek daha güvensiz bir hale gelmektedir... ta ki Kara Şovalye ortaya çıkana dek. Suçlular çoğunlukla batıl inanç sahibidir, ve korkak... bu yüzden kendisine onların yüreğine korku salacak bir gizli kimlik seçmiştir. O bir yarasadır. Yarasa-adam, Batman! Ödüllü bir gazeteci olan genç ve güzel Vicky Vale, esrarengiz yarasa-adamın sırrını çözmeye kararlıdır. Öte yandan Jack Napier, yanlışlıkla asit kazanına düştükten sonra şehrin psikopat palyaço suç kıralına, Batman'in azılı düşmanı sinirbozucu Joker'e dönüşür. Gotham'ın tek umudu karanlık ve gözüpek Batman'dir. Peki aslında dolar milyoneri ve kadın avcısı Bruce Wayne bu ikili hayatı nasıl sürdürecektir? Üstelik aklındaki tek kadın Vicky Vale iken...
-
Özet
Gotham City: Karanlık, tehlikeli, sadece bir çoğunlukla bozuk polis departmanı tarafından 'korunan'. Savcıyla en iyi çabalarına rağmen Bir Dark Knight doğar kadar Harvey Dent ile komiser Jim Gordon, şehir giderek daha güvensiz bir hale .... Onun kılık onların kalplerine korku grev gerekir bu yüzden hepimiz ... suçlular bir batıl, korkaktır biliyorum. O bir yarasa olur. Vicky Vale, esrarengiz "yarasa-adamın" sırrını ortaya çıkarmak isteyen bir ödül kazanan fotoğraf gazeteci girin. Ve Jack Napier, korkunç aklı son izlerinin yoksun, Suç psikotik, öngörülemeyen Palyaço Prens gibi Gotham'ın yeraltı kontrolünü ele geçirdi, bir kimya fabrikasında ... bir çatışmada sonra sakat Patron Grissom için tek seferlik bir kuvvetlendirici, girin. ..the Joker. Gotham'ın tek umudu, öyle görünüyor ki, intikamcıyı düşünceli, bu karanlıkta yatıyor. Ve ne kadar milyarder playboy Bruce Wayne tüm bu sığacak mu?
-
Fragman - Trailer
-
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder