21 Mart 2015 Cumartesi

Banlieue 13



Banlieue 13 (2004)  
Numara: 617
IMDb Puanı:           7,2/10 (50668 oy)
Kullanıcı Puanı:          
District B13 (İngilizce ismi)
Ülke: France
Süre: 84 dakika
Konuşulan Diller: Fransızca
Tür(ler): Aksiyon, Gerilim, Suç
Yönetmen: Pierre Morel
Oyuncular: Cyril Raffaelli (Rolü: Capt. Damien Tomaso), David Belle (Rolü: Leïto), Samir Guesmi (Rolü: Jamel), Ludovic Berthillot (Rolü: Le gros mercenaire), Tony D'Amario (Rolü: K2)
-
Summary:
In the near future, the worst ghettos of Paris, France are literally walled off and among the worst is District B13. Controlled by the ruthless crime lord, Taha, a young righteous punk named Leïto is determined to bring him down. When the boss retaliates by kidnapping his sister, Lola, a rescue attempt by Leïto is destroyed by betrayal that gets him arrested and Lola kept in the clutches in Taha. Six months later, a crackerjack undercover cop named Damien is given a urgent mission: a neutron bomb has been stolen by Taha in District B13 which has an automatic timer function engaged and set to detonate in less than 24 hours. Now with time running out, Damien and Leïto must work together to find and stop the bomb, but there is far more to this crisis than any of the field players realize.
-
Film Özeti
Fransız hükümeti şehrin en fakir ve suç oranı yüksek mahallerine karşı cözümü, bu mahallerin etrafına kalın duvarlar örmekte bulur. Duvarların icerisinde orman kanunu gecerlidir. Eski mahkum Leito (David Belle) mahallenin uyuşturucu çetesine ve onun lideri Taha Bermamud'a (Bibi Naceri) karşı savaş vermektedir. Damen (Cyril Raffaelli) ise başarılı bir sivil polistir.Taha'nın çetesi, yeni üretilmiş, tahrip gücü son derece yüksek bir bombayı çalar. Bölge 13 içerisinde bir yerde saklı olan bombanın patlamasına sadece 24 saat vardır. Bombayı bulmak Leito ve Damien'e kalmıştr. İkili bir yandan da Taha'nın çetesini yenmek zorundadır...
-
Özet 2
Yakın gelecekte, Paris, Fransa'nın en kötü gettolar anlamıyla kapalı duvarlı ve kötü arasında İlçe B13 olduğunu. Acımasız suç efendisi tarafından kontrol edilen, Taha, Leito adında genç bir salih serseri onu getirmek için belirlenir. Patron kardeşini, Lola kaçırarak misilleme zaman Leito tarafından bir kurtarma girişimi onu tutukladı ve Lola Taha pençesine tutulan alır ihanet tarafından tahrip edilmektedir. Altı ay sonra, Damien adında bir crackerjack gizli polis bir acil görevi verilir: Bir nötron bombası otomatik zamanlayıcı fonksiyonu yapan ve en az 24 saat içinde patlatmak için ayarlanmış olan District B13 yılında Taha tarafından çalındı. Şimdi zaman tükeniyor ile, Damien ve Leito bulmak ve bombayı durdurmak için birlikte çalışmak zorundadır, ama oyuncular farkına alan birini daha bu kriz çok daha fazlası var.
-
Fragman - Trailer
-
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder