16 Mart 2015 Pazartesi

Awakenings

Awakenings (1990)
Numara: 605
IMDb Puanı: 7,8/10 (80647 oy)
Kullanıcı Puanı: 
Ülke: USA
Süre: 121 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce
Tür(ler): Drama, Biyografi
Yönetmen: Penny Marshall
Oyuncular: Robert De Niro (Rolü: Leonard Lowe), Robin Williams (Rolü: Dr. Malcolm Sayer), Julie Kavner (Rolü: Eleanor Costello), John Heard (Rolü: Dr. Kaufman), Penelope Ann Miller (Rolü: Paula)
-
Summary:
A new doctor finds himself with a ward full of catatonic patients. He is disturbed by them and the fact that they have been catatonic for decades with no hope of any cure. When he finds a possible chemical cure he gets permission to try it on one of them. When the first patient awakes, he is now an adult having gone into a catatonic state in his early teens. The film then delights in the new awareness of the patients and then on the reactions of their relatives to the changes in the newly awakened.
-
Film Özeti
Dr. Malcolm Sayer, insan ilişkileri çok zayıf olan ve hayatı boyunca labaratuvarlarda bilimsel araştırmalar yapan bir doktordur. Personel yetersizliği yaşayan bir hastane, başka başvuru olmadığı için Sayer'ı işe almak zorunda kalır. Dr. Sayer, tamamı çok uzun yıllardır bilincini kaybetmiş ve hareketsiz görünen hastaları tedavi etmek ister.
Bir konferansta başka bir hastalık için geliştirilen L-Dopa adlı ilacın kendi hastalarına da derman olabileceğini düşünen Sayer, şansını denemek ister. İlacı Leonard Lowe üzerinde denemek için izin alan doktor, ilk başta başarılı olur ancak zamanla ilacın yan etkileri ortaya çıkmaya başlar.
-
Özet 2
Yeni doktor katatonik hastaların tam bir koğuşta kendini bulur. Onlara rahatsız ve herhangi bir tedavi hiçbir umut yıllardır katatonik olmuştur gerçektir. O olası bir kimyasal tedavi bulduğunda o bunlardan biri üzerinde denemek için izin alır. İlk hasta uyanır, o artık bir yetişkin onun erken gençler bir katatonik duruma gitmiş olduğunu. Film daha sonra hastaların yeni farkındalık ve daha sonra yeni uyanmış değişikliklere akrabalarının tepkisine sevindirdi.
-
Fragman - Trailer
-
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder