30 Mart 2015 Pazartesi

Black Swan



Black Swan (2010)
Siyah Kuğu
Numara: 636
IMDb Puanı:           8,0/10 (480590 oy)
Kullanıcı Puanı:           5,0/10
Ülke: USA
Süre: 108 dakika
Konuşulan Diller: İngilizce, Fransızca, İtalyanca
Tür(ler): Gerilim, Drama, Gizem
Yönetmen: Darren Aronofsky
Oyuncular: Natalie Portman (Rolü: Nina Sayers / The Swan Queen), Mila Kunis (Rolü: Lily / The Black Swan), Vincent Cassel (Rolü: Thomas Leroy / The Gentleman), Barbara Hershey (Rolü: Erica Sayers / The Queen), Winona Ryder (Rolü: Beth Macintyre / The Dying Swan)
-
Movie Summary:
Nina (Portman) is a ballerina in a New York City ballet company whose life, like all those in her profession, is completely consumed with dance. She lives with her obsessive former ballerina mother Erica (Hershey) who exerts a suffocating control over her. When artistic director Thomas Leroy (Cassel) decides to replace prima ballerina Beth MacIntyre (Ryder) for the opening production of their new season, Swan Lake, Nina is his first choice. But Nina has competition: a new dancer, Lily (Kunis), who impresses Leroy as well. Swan Lake requires a dancer who can play both the White Swan with innocence and grace, and the Black Swan, who represents guile and sensuality. Nina fits the White Swan role perfectly but Lily is the personification of the Black Swan. As the two young dancers expand their rivalry into a twisted friendship, Nina begins to get more in touch with her dark side - a recklessness that threatens to destroy her.
-
Film Özeti
Nina (Portman), New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey yoktur. Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica (Hershey) ile yaşamaktadır. Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) KUĞU GÖLÜ’nün baş balerini Beth MacIntyre (Ryder) yeni sezonda değiştrimeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır. Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’yı bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır. Onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık.
-
Özet 2
Nina (Portman) hayatı, onun meslekte herkes gibi, tamamen dans ile tüketilen bir New York bale şirket bir balerin olduğunu. O onun üzerinde boğucu bir kontrol uygular onu obsesif eski balerin anne Erica (Hershey) ile yaşamaktadır. Sanat yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) yeni sezonda Kuğu Gölü açılış üretimi için prima balerin Beth MacIntyre (Ryder) yerine karar verdiğinde, Nina onun ilk seçimdir. De Leroy etkileyici bir yeni dansçı, Lily (Kunis), Ama Nina rekabet vardır. Kuğu Gölü masumiyet ve zarafet ile White Swan, ve kurnazlık ve duygusallık temsil Black Swan, hem oynayabileceği bir dansçı gerektirir. Nina Beyaz Kuğu rolüne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu'nun olduğunu. Onu yok etmek tehdit eden bir pervasızlık - İki genç dansçı arasındaki garip bir arkadaşlığa dönüşürken kendi rekabet genişletmek gibi, Nina kendi karanlık tarafıyla temas daha fazla almak başlar.
-
Fragman - Trailer
-
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder